ALU-FORMA Tervező, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

GINOP-5.2.4 GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA

„Gyakornok foglalkoztatása az ALU-FORMA Kft-nél”

Kedvezményezett: ALU-FORMA KFT.

Projekt címe: Gyakornok foglalkoztatása az ALU-FORMA Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 4.239.427,- Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Projekt tényleges befejezése: 2018.04.27.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2017-02149

Projekt tartalmának bemutatása

A gyakornok alkalmazásával a cégvezető jelentősen mentesül a napi ügyintézés, üzletfelekkel való kapcsolattartás alól, emiatt jobban a napi irányításra fordíthatja a figyelmét, ami hatékonyabb munkavégzést, ez pedig elégedettebb ügyfeleket, több munkát, ezáltal magasabb bevételt eredményez. A gyakornok aktív részvétele a könyvelésben hozzájárul ahhoz, hogy a cég ezen a területen is növekedni tudjon, ez szintén bevételt generál. A gyakornok angol és német nyelvtudása segítheti a céget új piacokon való megjelenésében. Ezen felül a gyakornok a céget terhelő adminisztratív munkában is kiveszi a részét (pl. bérszámfejtés, áfa-bevallás, kötelező adatszolgáltatások stb.) Összességében a gyakornok alkalmazása hozzájárul ahhoz, hogy a cég jobban fejlődjön.

A gyakornok munkatapasztalatot szerez, új ismeretek birtokába jut, kisvállalkozás lévén pedig egyszerre ismerheti meg az alkalmazotti és a vállalkozói lét előnyeit és hátrányait.

Mind a cég, mind a gyakornok szempontjából fontos az a könyvelési, számlázási munkavégzés, amit a gyakornok végez, mivel a könyvelés a cég minden tevékenységét átszövi. Ugyanúgy szükséges a bérek számfejtéséhez, mint a cég főtevékenységét jelentő fémmegmunkáláshoz kapcsolódó árubeszerzés vagy megrendelés, elvégzett munka számlázásához, lekönyveléséhez.